Magali Kempen uit Broekhoven Morkhoven is sinds kort Belgisch én Vlaams kampioen tennis 14-jarigen. Morkhoven kan dus fier zijn op het tennistalent dat zij in huis hebben.



Voor Magali begon de vreugde al op 6 september. Toen legde ze  een perfect parcours af. Ze werd Vlaams kampioen in Wommelgem met een zeer mooie uitslag van 6/1, 6/2. Magali zorgde hier voor een prachtig spektakel en liet tennis op een hoog niveau zien. 

Op naar de top...
Zondag 11 september liet Magali weer van zich horen in de tenniswereld. Ze streed in Ukkel om de titel van Belgisch kampioen 14-jarigen tegen Greetje Minnen. De eerste set was voor Magali een opwarmer waardoor ze deze verloor met 1-6.

De tweede en derde set herpakte ze zich echter en liet een mooi staaltje tennis zien. Met agressieve en stevige slagen maakte ze het Greetje Minnen zeer moeilijk. Ze kon dan ook geen antwoord bieden op het mooie tennisspel van Magali. Zo eindigde de tweede en derde set op 6-2, 6-2.

De titel van Belgisch kampioene heeft Magali meer dan verdiend. Haar thuisgemeente Morkhoven, familie en vrienden zijn zeer trots op haar.

Magali traint 6 dagen op 7 maar wil er toch voor zorgen dat ze haar studies op een zo goed mogelijke manier kan afmaken. Dit kan ze verwezelijken door haar topsportstatuut en de hulp van haar leraren en ouders.

Alvast een dikke proficiat!

Verslag en foto's Kristof Baelus / Nnieuws.